Az Audio Computer Studio Kft. áll a munkavédelmmel foglalkozók rendelkezésére munkahelyizajmérések elvégzése tekintetében is. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkező Zajmérő Laboratóriuma a Munkavédelmi törvénynek (1993. évi XCIII. törvény) illetve a vonatkozó rendeleteknek (66/2005. (XII. 22.) EüM, 3/2002. (II. 8.) SzCsM-EüM) és szabványoknak megfelelően végzi el a munkavállalókat érő zajexpozíció megahtározását.

A magyar munkavállalók jelentős része az előírások által megengedettnél nagyobb munkahelyi zajexpozíciónak van kitéve.

Egy 2004-es WHO jelentés szerint (M. Concha-Barrientos, D. Campbell-Lendrum K. Steenland: Occupational noise, World Health Organization, 2004, Genf) régiónkban a férfi munkavállalók 15 %-át, a női dolgozóknak pedig 8 %-át veszélyezteti a foglalkozás köráben elszenvedett halláscsökkenés. Mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak érdeke a munkahelyi zaj mértékének ismerete, a munkavédelmi célú zajmérés. Előbbinek a későbbi nagy összegű kártérítések elkerülése, utóbbinak pedig a rá leselkedő veszélyek megítélése és a nagy zaj elleni védekezés fontosságának felismerése végett.

Vállaljuk:

  • meglévő üzemek és üzemegységek munkahelyi zajmérését

  • újonnan létesített üzemek és üzemegységek munkahelyi zajmérését

  • új telepítésű berendezések munkahelyi zajának vizsgálatát, munkahelyi zajmérését.

  • zajcsökkentési szaktanácsadást,

  • tanácsadást a zajvédő eszközök kiválasztásában és

  • zajcsökkentés tervezést, kivitelezést.

A munkahelyi, munkavédelmi zajmérésekről hivatalos, hiteles, a Zajmérő Laboratóriumunk által kiadott vizsgálati jegyzőkönyvet vagy szakértői véleményt készítünk.

Vizsgálólaboratóriumunkat a Nemzeti Akkreditáló Testület (NAT) NAT-1-1500/2010 ügyiratszámmalakkreditálta.

Kérjen árajánlatot e-mailben! Címünk: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Szakértőink:

Dr. Martikány D. István Kovács László
ügyvezető igazgató laborvezető
MTA akusztikai bizottság tagja villamosmérnök
Tel: (+36-30) 931-9089 Tel: (+36-20) 461-0661